Categories

Café Sueños – Drømmekaffe

Alt starter med en drøm… De ældste af Café Sueños kaffestokke blev plantet på drømmen om et bedre liv af familien Canales, der for omkring 150 år siden slog sig ned i det nordlige Nicaraguas bjerge.

Disse første kaffetræer udgør hovedstammen i Café Sueños, og medvirker til at give kaffen dens særlige karakter og smag. Der gøres et fokuseret arbejde på at bevare denne kaffesort. Café Sueños dyrkes i dag økologisk på Finca Seguir Soñando, og siden 2004 helt uden brug af kunstgødning eller sprøjtemidler af familien Velásquez Acuña. Kaffetræerne gror i skyggen af cedertræer og orkideer, på en vestvendt skråning i 1100 – 1200 meters højde for foden af Ørneklippen ned mod floden Coyol i det fredede landskab Miraflor.

I dag er det drømmen om et liv uden fattigdom, om beskyttelse af sjældne fugle og orkideer og om en retfærdig betaling til den tredje verdens bønder, der er drivkraften bag Café Sueños.

Café Sueños er en arabica kaffe baseret på sorterne Típica og Borbón med et islæt af sorterne Maragojipe, Caturra og Pacamara. Kaffens høje kvalitet skabes i et samspil mellem en rig jordbund og en artsrig skyggeskov, der er hjem for høje træer, slyngplanter og orkideer, samt for mange lokale- og trækfugle og sommerfugle, og mellem miljøbevidst dyrkning og en langsom modning af kaffebærrene på kaffetræernes grene. Først når bærrene er helt modne plukkes de. Alt dette og den omhyggelige forarbejdning giver Café Sueños en blød smag med et strejf af blomster og chokolade.

One reply on “Café Sueños – Drømmekaffe”